Wie ben ik ?

Mensen gelukkig maken, daar ga ik voor

Zorgzaamheid -ervaring

Ik ben opgegroeid in een gezin van vijf kinderen en kom uit een sociaal geëngageerde familie.
Van jongsaf engageerde ik mij in de speelpleinwerking en later ging ik mee op kamp voor en met mensen met een mentale of meervoudige beperking. Het was voor mij en iedereen in mijn omgeving een evidentie dat ik een beroep zou uitoefenen in die richting en zo volgde ik de opleiding Bachelor Orthopedagogie en op latere leeftijd nog Maatschappelijk Werk.

Jarenlange ervaring in zorgen voor mensen

Vanaf mijn 6 jaar zat ik in de Chiro en ben ik steeds actief gebleven in tal van sociale organisaties.  Ik wou vooral bezig zijn met mensen en wou vooral mensen gelukkig maken.
Beroepsmatig werd ik opvoedster/begeleidster bij volwassenen met een fysieke-meervoudige beperking en/of NAH (niet aangeboren hersenletsel) .  Ik kreeg de kans om hen te laten proeven van sensorische activiteiten.  Dit houdt in dat we via klank, ruiken, voelen, tasten, zingen… mensen hun zintuigen prikkelen.  Zo kwam ik ook op het pad van de massage terecht en wekte dit mijn interesse en werd dit uiteindelijk een passie.
Ik volgde verschillende cursussen bij Vormingplus om hier meer over te weten te komen en mij hier verder in te bekwamen.
Zo volgde ik Californische massage (= volledige lichaamsmassage), Holistic Pulsing(=wiegmassage), Energetische Voetmassage, Holistische Voetmassage, Ayurvedische Hoofdmassage en Voetreflexologie.
Ik volgde daarnaast ook een intense 4-jarige opleiding van Actief Emotioneel Lichaamswerk waarbij ik mezelf en andere mensen beter leerde begrijpen en ik tot doel had steeds verder te groeien als sociaal en spiritueel wezen.
Zo kwamen yoga en meditatie op mijn pad en deze geven mij al een aantal jaren veel voldoening en zorgen er ook voor om op tijd en stond de juiste balans te vinden.
Ik leerde ook de wondere wereld van het Tenen Lezen kennen.  Hier is bewustwording van karakter, gedrag en persoonlijkheid heel belangrijk en helpt mij dit om mezelf beter te leren kennen en bij het tenen lezen van andere mensen hen ook op dit pad verder te helpen.
Nadat ik geproefd had van verschillende massages via Vormingplus, groeide bij mij het verlangen om hier toch iets meer mee te doen en zo volgde ik eind 2017 de opleiding beroepsmasseur bij Syntra en behaalde ik hiervoor mijn getuigschrift.
De basis van deze motivatie lag nog altijd als een open veld te wachten op zaadjes die nog moesten gezaaid worden, nl massage geven bij mensen met een beperking.  Deze zaadjes vond ik bij ‘Massage bij kanker’, eveneens bij Syntra.
Persoonlijk geniet ik zelf heel erg van een goede massage en vanuit mijn beroep kies ik voor gelijkwaardigheid en inclusie en ga ik er vanuit dat mensen met een beperking ook deze kans tot genieten moeten krijgen.
Daarom volgde ik in het voorjaar van 2018 de opleiding tot oncologisch massagetherapeut.
In dit kader doe ik enkele keren per maand vrijwilligerswerk in het dagziekenhuis voor oncologische patiënten.

Daarnaast ben ik een gelukkige echtgenote en moeder van 3 prachtige volwassen kinderen.

Ik blijf gedreven om te zoeken naar vernieuwing (mezelf steeds te vernieuwen) en te groeien via allerlei workshops en cursussen.  Dit maakt mij gelukkig en zo wil ik ook andere mensen gelukkig maken.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close