Zorgmassage

Zorgmassage

Om een zorgmassage te kunnen geven, heb ik de opleiding ‘Massage bij kanker’ gevolgd. Ik werk als begeleidster bij mensen met een fysiek-meervoudige beperking en/of NAH (niet aangeboren hersenletsel-s- ).
Het is mijn visie dat mensen met een beperking en/of ziekte evenveel recht op genieten hebben als mensen zonder beperking en/of ziekte.
De bedoeling van een zorgmassage bij zieke mensen (en dan spreken we hoofdzakelijk over mensen met kanker wiens behandeling nog bezig is of nog niet zo lang achter de rug is) is dat zij even hun zorgen kunnen vergeten, niet aan de pijn hoeven te denken, een gevoel van geluk ervaren, betere nachtrust vinden en tot diepe ontspanning komen. Meerdere internationale wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dat een massage klachten zoals angst, vermoeidheid, depressie, misselijkheid, pijn,… kunnen verminderen. Bovendien biedt massage de kans om opnieuw een positieve relatie met het door ziekte getroffen lichaam op te bouwen. Het is nooit 100% zeker dat mensen tijdens hun ziekte tot volledige ontspanning komen, maar mijn ervaring in het ziekenhuis leert mij dat mensen heel veel deugd beleven aan de zorgmassage! Ik kom regelmatig mensen tegen voor wie het de eerste keer is dat ze zich laten masseren en die achteraf heel dankbaar zijn omdat het hen veel deugd gedaan heeft en ze even hun zorgen vergeten zijn.

Praktisch: ik ga ook aan huis, op voorwaarde dat ik ergonomisch kan werken. Dit betekent dat ik graag heb dat mensen ofwel in een hoog-laagbed kunnen liggen ofwel in een relaxatiezetel kunnen liggen zodat ik de hoogte kan aanpassen.

Aarzel dus zeker niet om met mij contact op te nemen.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close